Kanguru Faresi

3.2/5 - (4 votes)
Kanguru Faresi
www.istanbulilaclama.com

Kanguru Faresi

Kanguru faresi (Dipodomys)  adından da anlaşıldığı gibi kangruya benzemesinden dolayı bu adı almıştır.

Kanguru faresi beden olarak ufak ve kangurunun sanki cüce haline benzer . Yapı olarak ön ayakları kısa ve arka ayakları nisbeten daha uzun yapıdadır. Kanguru faresi bir yerden başka bir yere giderken diğer fareler gibi hareket etmezler . Çünkü kanguru faresi arka patileri üzerine basıp uzak mesafelere zıplayarak ilerlerler.

Kanguru faresinin kuyruğu bedenine göre daha uzundur. Kanguru faresine kualklrı uzun tavşan gibidir.

Genellikle karanlıkta hareketlenirler ve gündüzleri pasif olarak dinlenirler. Kanguru faresi insanın yaşadığı alanlarda pek görülmez . Bu fare türü özelikle bağ ve bahçelerde bulunur. Kanguru faresi bitkilerin tohumlarını alıp yeraltındaki depocuklarında  saklarlar . Bir kanguru faresi kendi deposunda en az  70 – 80 kilo kadar tahıl ve ekin tohumu biriktirebilir.

Bir çöl hayvanı olan kanguru faresi ölümüne kadar bir tek damla su içmeden yaşar. İhtiyaç duyduğu suyu, çöl kumlarının metrelerce altında bulunan bitki tohumlarını yiyerek alır.

Ölümüne dövüşür: Kanguru fareleri çiftleşme mevsiminin dışında tek başlarına yaşarlar. İki kanguru faresini yan yana getiriğiniz zaman ,  içlerinden biri ölünceye kadar dövüştüklerini göreceksiniz! Dövüşürken dişlerini kullanmak yerine , havaya sıçrar ve birbirlerine pençeli arka ayaklarıyla vururlar.

Yavruların doğumu:  Genellikle kanguru fareleri mart ve nisan aylarında çiftleşirler. 2-6 arasında yavrularlar. Doğan yavrunun bacakları ile  kuyrukları ilk başta kısacıktır. Dişi iyi bir anadır. yavrulardan birinîn su baskınına uğradığı, yahut sansar gibi bir düşman gözüktüğü zaman, pembe bebeklerini kollarının arasında başka bir yere götürür. Yavruların doğumundan on beş gün sonra gözlerini açar, bir hafta daha geçtikten sonra da meme emmeye son verirler. Ömürleri iki yıl civarındadır.

Kanguru fareleriyle dost olunur mu?

Doğa bilgini Morley Cooper, çöllerin bu çekingen ve korkak yaratıklarıyla arkadaş olunabileceğini, bunun sadece bir sabır işi  olduğunu söylemektedir. İlk yapılacak şey, akşamları inlerinin ağzına veya yakınma kuru ekmek kırıntıları veya fındıklar bırakmaktır. Buna bir hafta devam ettikten sonra bu canlılar inlerinden çıkıncaya kadar bekleyin. Sizi görünce önce çok  korkacaklar, fakat birkaç gün geçtikten sonra size, elinizden yiyecek alacak kadar sokulacaklardır. Bundan sonra onları kucağınıza sıçramaya ve isimleriyle çağrılınca gelmeye alıştırmanız  zor olmaz.Moorley Cooperin de gördüğü kanguru fareleri sevilmekten hoşlanır, ama  tutulmaktan veya davranışlarının sınırlandırılmasından nefret ederler. Bu takdirde dostlarının elini nefretle ısırmaktan çekinmeyeceklerdir.

Kanguru faresine karşı alınması gereken önlemler ve mücadelesi hakkında mutlaka böcek ilaçlama servisimizden telefon ile destekalınız .

Bilgi almak için Böcek ilaçlama servisimize başvurabilirsiniz.




Tıkla Ara
0 850 255 17 52
Whatsapp
Danışma