Kanatlı Karınca

Kanatlı Karınca

4.5/5 - (15 votes)

Karıncaların yaklaşık olarak 20 bin kadar türü bulunmaktadır. Karınca yaşadığı yere ve türüne bağlı olarak farklı büyüklükte olabilmektedir.Karıncalar besin olarak etrafta buldukları böcekleri yediği gibi ölü hayvan leşlerinden de yerler.

Sıradan karıncalar gibi doğan kanatlı karıncalar büyüdükçe  beyaz şeffaf kanatlara sahip olurlar. Parke ve süpürgeliklerin arasında yaşarlar.Zamanla gün yüzüne çıkan kanatlı karıncalar koltuk,halı,perde gibi tüm ev eşyalarında yaşayabilirler. Çok hızlı çoğalırlar.

Genellikle gece ortaya çıkan ve ışık olan alana doğru yönelen kanatlı karıncalar,topluluklar halinde yaşarlar.

Kanatlı karıncalardan kurtulmak için bireysel yöntemler yeterli gelmez.Bu sebeple, karınca görüldüğünde uzmanlar tarafından yapılan ilaçlama hizmeti istenmelidir. Kanatlı karıncaları yok etmek için,İstanbulun bir çok ilçesinde sık sık kanatlı karınca ilaçlaması yapıyoruz.Kesin ve garantili şekilde ilaçlama yaparak müşterilerimizi tüm karınca türlerinden kurtarıyoruz.

 

Kanatlı Karınca
www.istanbulilaclama.com

Genellikle konutlarda parke altlarından, süpürgelik diplerinden veya kapı pervazlarından çıktıkları görülür. Kimi evlerde az sayıda görülebilse de , çoğunlukla yoğun popülasyon oluştururlar ve ev hanımlarının kabusu haline gelirler. Kanatlı karınca, çok sayıda ve çok hızlı bir şekilde larvalama yaptığından, sıradan mücadele yöntemleriyle kolay kolay baş edilebilecek bir bela değildir.

Bir eve dadandıkları haftalar boyunca bitmeyebilirler. Özellikle kokulu kimyasallar, tarım ilaçlaçları ve benzeri basit insektisitler, kanatlı karıncaların larvalarını etkileyemediklerinden, bir kaç defa ilaçlansa da bu böcekler yok olmamaktadırlar.

Kanatlı karıncalar, karıncaya benzemeseler de bu isimle adlandırılırlar. Kanatlı olmalarının yanında pek fazla uçtukları görülmez. Özellikle ilaçlama yapılan evlerde bir kaç gün daha larvadan çıkan kanatlı karıncaların ölü veyacanlı parke diplerinden çıktıkları görülmektedir.

 

Kanatlı Karınca Özellikleri

 

Kanatlı karınca özellikleri

 

Sıradan karıncalar gibi doğan kanatlı karıncalar büyüdükçe  beyaz şeffaf kanatlara sahip olurlar.

  • Parke ve süpürgeliklerin arasında yaşarlar.
  • Zamanla gün yüzüne çıkan kanatlı karıncalar koltuk,halı,perde gibi tüm ev eşyalarında yaşayabilirler.
  • Ve çok hızlı çoğalırlar.
  • Genellikle gece ortaya çıkan ve ışık olan alana doğru yönelen kanatlı karıncalar,topluluklar halinde yaşarlar.

Kanatlı karıncalardan kurtulmak için bireysel yöntemler genellikle pek işe yaramamaktadır. Yeni jenarasyon ilaçlarımızla kesin ve garantili bir şekilde bu kanatlı karıncalardan kurtulmanızı sağlıyoruz.Kokusuz ve sağlığa hiç bir zararı olmayan insektisitlerle bulunduğunuz ortamı boşaltmaya gerek kalmadan bu haşereden sizi kurtarıyoruz.

 

Kanatlı Karınca Çeşitleri

 

Karınca, dünyanın en çalışkan canlısıdır. Büyüklükleri ortalama 2 ile 4mm arasında olan karıncalar yeryüzünün her kıtasında yaşar. 3 bölümden oluşan karınca vücudu baş, göğüs ve karın şeklindedir. Türlerine göre renkleri de değişen karıncalar, genellikle kızıl, kahverengi ve siyah renklerde olur.Karıncaların yaklaşık olarak 20 bin kadar türü bulunmaktadır.Karınca yaşadığı yere ve türüne bağlı olarak farklı büyüklükte olabilmektedir.Karıncalar besin olarak etrafta buldukları böcekleri yediği gibi ölü hayvan leşlerinden de yerler.

Sıradan karıncalar gibi doğan kanatlı karıncalar büyüdükçe  beyaz şeffaf kanatlara sahip olurlar. Parke ve süpürgeliklerin arasında yaşarlar.Zamanla gün yüzüne çıkankanatlı karıncalarkoltuk,halı,perde gibi tüm ev eşyalarında yaşayabilirler. Çok hızlı çoğalırlar.

Genellikle gece ortaya çıkan ve ışık olan alana doğru yönelen kanatlı karıncalar,topluluklar halinde yaşarlar.

Kanatlı karıncalardan kurtulmak için bireysel yöntemler yeterli gelmez.Bu sebeple,karınca görüldüğünde uzmanlar tarafından yapılan ilaçlama hizmeti istenmelidir.Kanatlı karıncalarıyok etmek için,İstanbulun bir çok ilçesinde sık sık kanatlı karınca ilaçlaması yapıyoruz.Kesin ve garantilişekildeilaçlama yaparak müşterilerimizi tüm karınca türlerinden kurtarıyoruz.

Kanatlı karınca hangi mevsimi ne zamandır ?

  • Kanatlı Karınca Özellikle Yaz Başlarında Görülmektedir

Yaz aylarının başladığı Nisan- Mayıs aylarında kanatlı karınca vak’aları zirve yapmaktadır. Bir evde kanatlı karınca görüldüyse, aynı aylarda sonraki senelerde de görüleceğinin işaretidir. Neredeyse tüm uygulama yapılan evlerde buna rastlanılmaktadır.

Kanatlı karıncalar, çok sayıda olmaları, pekde iç açıcı olmayan görüntüleri ve ev eşyalarının içlerine kadar girmelerinden dolayı özellikle konutlarda çok ciddi bir problem halini almaktadırlar.

 

Kanatlı karınca ilaçlama nasıl yapılır ?

Kanatlı karınca ilaçlama nasıl yapılır

 

Kanatlı karıncadan kurtulmak için ilaçlamasında doğru insektisit kullanılması çok önemlidir. Ucuz, larvasit içermeyen kimyasallarla yapılacak uygulamalar sonuç getirmemektedir. Uygulama esnasında özellikle bu böceklerin görüldüğü noktaların ilaçlanması, detaylı ve yoğun bir uygulama esastır.

Mutfak dolaplarında pek görülmediklerinden, kanatlı karınca ilaçlamasında mutfak aksamına uygulama yapılması gerekmemektedir. Bu yüzden fazladan bir mutfak temizliği yapılmasına da gerek yoktur.

kanatlı karınca




Tıkla Ara
0 850 255 17 52
Whatsapp
Danışma