Kalorifer Böceği İlaçlama

Kalorifer Böceği İlaçlama

5/5 - (12 votes)

Kalorifer böcekleri genel itibariyle ev böcekleridir ve sadece Profesyonel kalorifer böceği ilaçlama hizmeti ile kurtulmak mümkündür. Evler ve ofislerde yani apartman dairelerinde görülme olasılıkları, diğer mekanlara göre daha yüksektir. Profesyonel Jel ilaçlama uygulamasıyla çözüme ulaşılabilir. Jel ilaç , diğer biyosidal ürünlere göre etkisini biraz daha geç gösterse de kalıcılığı ve yuvaya inmesiyle avantajlıdır. Jel ilaç uygulamasında  , ev-ofis sakinlerinin evden çıkmasına gerek yoktur, koku yapmadığı için evdekileri kesinlikle rahatsız etmez. Temizlik gerektirmez

 

Biyosidal ürünlerin doğru kullanımı ve uygulanmasıyla da kalorifer böceği probleminden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Burda Uygulayıcı ve firma seçiminizde dikkatli davranılmasında fayda var. istanbulilaclama.com olarak kalorifer böceğinde 25 yılın üzerinde tecrübemiz ve %100 Memnuniyet Garantimiz bulunmaktadır.

 

Kalorifer böceği (Blattella germanica) göğüsleri boyunca uzanan iki koyu çizgili açık kahverengi veya ten rengine sahip haşerelerdir. Genel olarak yaklaşık 1 – 1.5 cm uzunluğundadır.

 

Kalorifer böceği tüm dünyada bulunur ve kentsel ortamlarda en yaygın hamamböceği türlerinden biridir. Sıcak ve nemli ortamları tercih ederler ve genellikle mutfaklarda, banyolarda ve yiyecek, su ve barınağa erişimi olan diğer alanlarda bulunurlar.

 

Kalorifer böceği nispeten kısa bir yaşam döngüsüne sahiptir, nimfler yaklaşık 1 ila 2 ayda yumurtadan çıkar ve 3 ila 4 ay içinde yetişkinliğe ulaşır. Yetişkinler bir yıla kadar yaşayabilir ve yaşamları boyunca her biri yaklaşık 30 ila 40 yumurta içeren yaklaşık 4 ila 6 yumurta kapsülü üretebilir.

 

Kalorifer böceği öncelikle geceleri hareket eder ve gün boyunca çatlaklarda ve yarıklarda saklanır. Sıcaklığa, neme ve besin kaynaklarına çekilirler ve koşullar uygunsa hızla büyük istilalar kurabilirler.

 

Kalorifer böceklerinin bakteri, virüs ve protozoa gibi hastalığa neden olan organizmaların taşıyıcıları olduğu bilinmektedir. Ayrıca dışkılarında, tükürüklerinde ve vücut kısımlarında alerjen üretimi yoluyla hassas bireylerde alerjileri ve astımı tetikleyebilirler. İstilaların ayrıca sosyal ve psikolojik etkileri olabilir, strese, utanmaya ve yaşam kalitesinin düşmesine neden olabilir.

 

Bu haşerelerden sadece profesyonel kalorifer böceği ilaçlama hizmeti kurtulmanız mümkündür. Her geçen gün istilanın büyümesi anlamına geldiğini asla unutmayınız. İstila büyüdüğü takdirde çok basit ve ucuz şekilde kurtulabileceğiniz haşereden çok daha uzun sürede ve daha fazla para harcayarak kurtulabilirsiniz. onlara asla tahammül etmeyin.

 

 

 

Kalorifer Böceği Neden Olur ?

Kalorifer Bocegi Neden Olur

Kalorifer böceğininin evinizde yada işyerinizde olmasının 6 temel sebebi bulunmaktadır. Bu sebepler kapalı alanlar için değişse bile genellikle bu sebeplerden 1 tanesi bile ortamda kalorifer böceğinin neden olduğunu siz tam olarak açıklamaktadır.

 

  • Yemek: Kalorifer böceği özellikle tatlı, et ve nişasta temelli gıdalara daha fazla ilgi duyar. Evinizin içinde veya etrafında kırıntı, yiyecek kalıntısı veya çöp varsa, hamamböcekleri bu bölgelere gelebilir.

 

  • Sıcaklık ve yuva: kalorifer böceği sıcak ve nemli ortamları çok sever. Kalorifer petekleri hem sıcak hem de su buharlaşmaları sebebiyle nemli alanlardır. Genellikle çatlak, yarık ve dolap gibi alanlarda yuva yaparlar. Eviniz bu koşulları sağlıyorsa onlar için en uygun alan sağlanmış olur.

 

  • Su ve Nem: kalorifer böceklerinin hayatta kalabilmek için suya yakın olmaları gerekir. Su olduğu sürece haftalarca Yemek yemeden yaşayabilirler. Evinizde sızdıran borular, durgun su veya başka nem kaynakları varsa bu durum hamamböceği çekiyor olabilir.

 

  • Dağınıklık: kalorifer böceği kağıt yığınları, kutular veya giysilerin darmadağın olduğu alanlarda saklanmayı severler. Evinizde çok fazla dağınıklık varsa bu durum haşereler için uygun yuva yerleri oluşturabilir.

 

  • Komşu Daire Riskleri: komşu dairelerde, ya da aynı binada veya komşu dükkanda kalorifer böceği sorunu varsa bu problemin sizin dairenizde yaşanmasının en önemli sebeplerinde bir tanesidir. Kalorifer böcekleri ortak duvarlardaki boşluklardan, borulardan ve diğer açıklıklardan geçerek sizin daireneze gelebilir. .

 

  • Ev taşıma: Yakın zamanda yeni bir eve veya daireye taşındıysanız eğer bu yeni dairede daha önceden kalorifer böceği sorunu yaşanmış olabilir.

Bazı durumlarda nakliye araçları ya da evlere gelen 2. El eşyalarda kalorifer böceğinin evinizde bulunmasına ve görülmesine sebep olmaktadır.

 

Kalorifer Böceği Zararları

Kalorifer Böceği Zararları

Kalorifer böceği (Blattella germanica) evler, restoranlar, süpermarketler ve okul mutfakları gibi hem konut hem de ticari yapıların önemli bir zararlısıdır. Hemen hemen her şeyi yerler. Kâğıt, sabun artıkları, kir ve toz içindeki organik kalıntılar, gıdalar, çöpler onların beslendikleri ürünler arasındadır.

 

Kalorifer böceği dışkıları ve savunma salgılarıyla yiyecek ve gıda ürünlerini bozar ve kirletir. Vücudu ayrıca ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabilecek hastalıkları ve patojenik organizmaları da taşır.

 

Hamamböceği popülasyonları, yeterli miktarda suya, yiyeceğe ve limana erişebildikleri insan yaşam alanlarında çok aktiftir. Evde mutfak, kalorifer böceklerinin en çok tercih edilen yaşam alanıdır ve onu yiyecek saklama alanları takip eder.

 

Kalorifer böceği patojenik ve patojenik olmayan bakteri, maya ve küf taşıyıcısıdır. Alman hamamböcekleriyle ilişkili bazı küflerin mikotoksin üreticileri olduğu bildirilmektedir.

 

Kalorifer böcekleri başlıca gıda zehirlenmesi organizmalarının çoğunu taşımaları ve gıda ürünlerini(yeme-içme ürünleri) kirletme olasılıkları yüksek olduğu için gıdaların güvenliği ile ilgili endişeler ortaya çıkmaktadır.

 

Kalorifer böceği, insanlar arasında  hızlı çoğalmaları, hijyen kurallarını bozmaları, insanları tiksindirmeleri kötü kokuları ve en azından potansiyel hastalık (Dizanteri, gıda zehirlenmeleri, Pnomoni, Verem, Gastroenteritis, Antrax, Hepatit, Astım, Mantar hastalıkları, alerjik reaksiyon) taşıyıcıları oldukları için zaman kaybetmeden etkisiz hale getirilmeleri gerekmektedir.

 

Kalorifer Böceği Yavrusu

Kalorifer Böceği Yavrusu

Kalorifer böceği tüm dünyada hem evlerde hem de işyerlerinde en fazla bulunan haşeredir. Kalorifer böceği yavrusu hakkında bazı bilgiler onlarla mücadele ederken daha da önem kazanmaktadır.

 

Kalorifer böceği yavrusu hakkında mutlaka bilmeniz gereken bilgiler şunlardır;

 

Görünüş: Kalorifer böceği yavrusu, yetişkinlerden çok benzeyen mink versiyonları gibidir. Boyutları 0.3 cm civarındadır. Genellikle ten rengi yada açık kahverengi renk tonlarına sahiptirler. 2 uzun anten ve 6 adet bacağa sahiptirler.

 

Üreme: Dişi kalorifer böcekleri yaşamları boyunca 40’a kadar yumurta kapsülü (yumurta kutusu-ootecha) bırakabilir ve her kapsül yaklaşık 30 ila 40 yumurta içerir(yani yaşamları boyunca 1200 ila 1600 arası yavru yapabilirler). Yumurta kapsülü başlangıçta dişi tarafından yumurtadan çıkmaya hazır olana kadar taşınır ve ardından yavrular kapsülden çıkar.

 

Gelişim: kalorifer böceği yavrusunun büyümesi sıcaklık ve yiyecek miktarı gibi çevresel etkilere bağlı olarak değişir. Genellikle tam yetişkin olana kadar geçen süre 40 ile 125 gün arasında sürebilir. Bu büyüme esnasında birkaç kez kabuk değiştirirler ve gelişmeye devam ederler.

 

Davranış: Yavru kalorifer böcekleri geceleri aktiftirler. Gün içinde  karanlık, sıcak ve nemli yerlerde saklanmayı tercih ederler. Gıdaya ilgi duydukları ve onu bakteri ve diğer patojenlerle kirletebilecekleri bilinmektedir.

 

İlaçlama: Küçük oldukları ve ulaşılması zor alanlarda saklanabildikleri için yavru kalorifer böceklerinden kurtulmak zor olabilir. Bu kapsamda profesyonel kalorifer böceği hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

 

Kalorifer Böceği Yumurtası

Kalorifer Böceği Yumurtası

Kalorifer böceği Türkiye de çok yaygındır ve Neredeyse ev, plaza ve dışarıdaki herhangi bir yerde tespit edilebilir. Kalorifer böcekleri yumurtalarını kapsüller halinde bırakırlar ve hazır olana kadar bu kapsül vücutlarında kalır. Bu kapsül içinde yaklaşık olarak 50 adet kalorifer böceği bulunur.

Her 3 veya 4 haftada bir tane yumurta kapsülü(kutusu) üretilir. Kalorifer böceği yumurtadan çıktıktan sonra gelişmesi için çok kısa bir süre gerektiren hamamböceği türlerinden biridir. Bir yavrunun yetişkine dönüşmesi için yaklaşık 30 – 40 gün gerekir.

Kalorifer böceği yumurtaları diğer hamamböceği türlerinden daha incedir. Yavruların kapsülden çıkması için ortalama olarak 5 saat gerekir. Başlangıçta yeni çıkan yavrular beyazdır ve birkaç saat içinde önemli miktarda oksijen aldıkları için dış iskelet renkleri koyulaşır.

Çok nadiren de olsa bu renk değişikliği gerçekleşmeyerek albino hamam böcekleri meydana gelebilir.

 

Kalorifer Böceği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kalorifer böceği hamam böceği aynı mı ?

kalorifer böceği ve alman hamam böceği aynı haşeredir. Halkımızda kalorifer böceği olarak bilinmesinin sebebi sıcak ve nemli alanlar olan kalorifer peteklerinde ve yakınlarında çokça görülmelerdir.

Kalorifer böceği insanı ısırır mı ?

Kalorifer böceği insanı ısırmaz. Bazı kişilerin hamam böceği ile temasında alerjik durumlar gelişebilir. Bu gibi durumlarda alerjik çözümler uygulanmalıdır. Kişinin alerji haritasını tespit etmesinde ve bilinçli olmasında fayda vardır.

Kalorifer böceği ne yer?

Kalorifer böceği sabun artıkları, çöp artıkları, gıdalar, içecekler, kir birikintileri vb gibi neredeyse her şeyi yerler.

Kalorifer böceklerinden nasıl kurtulunur ?

Kalorifer böceklerinden kurtulmak için mutlaka işin ehli bir firmadan profesyonel hamam böceği ilaçlama hizmeti almanız gerekir. Aksi takdirde sorun çok büyük istilalara ve maddi manevi zararlara sebep olur.

Kalorifer böceği ile hamam böceği arasındaki fark nedir ?

kalorifer böceği hamam böceğinin bir türüdür. Bilimsel ve dünyada bilinen adı alman hamam böceğidir.

Kalorifer böceği insana zarar verir mi ?

Kalorifer böceği insanlara hastalık bulaştırmak ve alerji sebep vermek suretiyle zarar verir

Kalorifer böceğinin en sık görüldüğü yerler neresidir?

onların en sık görüldüğü yerler mutfak, banyo ve elektronik cihazların sıcak kısımlarıdır.

kalorifer böceği ilaçlamasını herkesin yapması doğru mudur?

İlk olarak sağlık bakanlığı yasal olarak sadece uzman kişilerin yapmasına izin verir. Burada esas sebep kişilerin bilinçsiz şekilde ilaç etkisine maruz kalıp sağlıklarını riske etmemeleridir. Bize göre diğer sebep ise bu haşereler ilaçlara diren kazanabilir ve istila çok büyük boyutlara ulaşabilir.

Kalorifer böceği ne tür öne çıkan özelliklere sahiptir ?

Kalorifer böceği çok hızlı bir şekilde çoğalır. Hemen hemen her türlü şeyi yer . Bu haşere 4 mevsim görülebilir.

Kalorifer Böceği Nasıl Ürer?

Kaorifer böceği yumurta kapsülleri bırakarak ürer. Her kapsül içinde 50 adet hamam böceği bulunabilir.

Kalorifer böceği hastalık taşır mı?

evet kalorifer böceği hem hastalık taşır hemde bulaştırarak hasta edebilirler.

Kalorifer böceğinin ömrü kaç yıldır?

Kalorifer böceği ortalama ömrü 6-12 ay arasında değişmektedir

 

 

 

Hamam böceği karşısında ne yapmalıyım?

Bu haşere türüne jel uygulama ile müdahale etmekteyiz. Kalorifer böcekleri çok hızlı üreyen bir haşere türü olduğu için sıvı uygulama çok kesin sonuçlar vermemektedir. Jel uygulama noktalama şeklinde uygulanarak yapıldığı için uzun süreli etki sağlamakta böcekler jel uygulama yapılan bölgelerden geçerek ilaç ile etkileşime geçerler veya ilaçları yerler yani yuvalarına giderek ölürler ve yuva içerisindeki diğer haşerelerde ölü olanlarla beslenerek ilaçtan etkilenmiş olur ve ölürler.

Sizler jel uygulama sonrası kesinlikle evinizde dolaşan haşereleri öldürmenizi önermiyoruz sizin öldürdüğünüz bir haşere döngünün durmasına sebep olabileceği için böceklerin görülse dahi müdahale edilmesini önermemekteyiz. Evinize kötü kokular yayan hastalık bulaştıran canlılarla yaşamak istemediğinize eminim kalorifer ya da halk arasındaki ismiyle hamam böcekleri birçok hastalığa sebep olmaktadır. Kalorifer böceği nasıl ilaçlanır makalemize devam ediyoruz.

 

Kalorifer böceği neden olduğu hastalıklar

  • Astım
  • Gıda Zehirlenmeleri
  • Verem
  • Antrax
  • Hepatit
  • Mantar Hastalıkları
  • Alerjik Reaksiyon

Kalorifer böceği daha bir sürü bulaşıcı hastalığa da sebep olmaktadır. Sağlığınızı ve sevdiklerinizi bu haşerelerden korumak için mutlaka profesyonel yardım almanız gerekmektedir. Kalorifer böceği ile kendiniz mücadele edemezsiniz çünkü yaşam alanlarında bulunan en yoğun haşere gruplarının başında gelmektedir.

 

Kalorifer böceği ilaçlamasında evin terki gerekli midir?

Kalorifer böceği ilaçlamasında evin terki gerekli değildir. Evde evcil hayvanınız da olsa bebeğiniz de olsa kendiniz de olsanız fark etmez hiçbir koşulda evin terki durumu söz konusu değildir. Sizlerde evinizdeki bu zor haşereden kurtulmak istiyorsanız garantili kesin sonuç iyi bir hizmet almak istiyorsanız profesyonel ekip arkadaşlarımızla İstanbul ilaçlama olarak her zaman yanınızdayız. 444 3471  numaralı telefondan bizlere her zaman ulaşa bilir randevu oluştura bilir bilgi alabilirsiniz. Kalorifer böceği nasıl ilaçlanır konulu makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. İsterseniz makale altına yorum da bırakabilirsiniz.

Kalorifer Böceği Nasıl ilaçlanır?

Kalorifer böceği ilaçlama konusunda en etkin yöntem jel ilaçlama yöntemidir. Jel uygulamada dikkat edilecek 2 husus vardır, birisi jel insektisitin markası, diğeri uygulayıcının eğitimli ve deneyimli olması.

Kalorifer Böceğinden Kurtulma

Kalorifer Böceğinden Kurtulma

Kalorifer böceği sıcak ortamlarda yaşamayı sever. Evlerin her yerinde görülebilen kalorifer böcekleri, çok çabuk ürerler. Her şeyi yedikleri için oldukça pis böceklerdir. Dolayısı ile mikrop bulaştırmakta çok marifetlidirler. Delik ve çatlak alanlarda yuvalanırlar. Zamanlarının büyük kısmını yuvalarında geçirirler. Hızlı hareket etmelerinden dolayı bir gecede 10 katlı bir binayı dolaşabilirler. Kağıt dahil olmak üzere her şeyi yedikleri için de mikropları insandan insana rahatlıkla taşırlar.

 

Jel ilaçla Kalorfer Böceği ilaçlama Yöntemi

Kalorifer böceği fayansların arkasında dolapların arka kısmında ve duvarların boşluklarında olabilir. Bu sebeple onlara özel bir formülle geliştirilen kaliteli jel ilaçlar onların yuvalarında ölmelerine ve diğer yuvadaki böceklerinde ölmesine sebep olabilir.

 




Tıkla Ara
0 850 255 17 52
Whatsapp
Danışma