Akrep

Rate this post
akrep akreb ilacı servisi
www.istanbulilaclama.com

Akrep

Eklem bacaklı canlılardan olan akrepler genellikle zehirli olarak bilinse de ülkemizdeki türlerinin çoğunda zehir yoktur.

Akreplerin kanatları yoktur. Akreplerde dört ayak ve iki kıskaç vardır. Akrepler oldukça yavaş hareket ederler, adeta sürüngenler kadar yavaş ilerlerler.
Akreplerin ayak uçlarında kıskaçları vardır. Akrep vücudu da bölmelerden oluşur.

Akrebin yaşını vücudundaki bölmelere bakarak anlayabiliriz. Kuyruk kısımları bölmelidir ve zehiri akreplerin zehiri kuyruklarının hemen ucundadır. Kuyruklarını sırtlrının üstüne kıvırarak yürürler.Dünyanın her yerinde bulunabilen akreplerin neredeyse tüm türleri zehirlidir.

Akreplerde anten yoktur , ayakları üzerinde radar sistemi bulunur. Ayakları ucundaki radar sistemiyle çok uzak mesafelerdeki titreşimleri alabilirler ve buna göre davranışlarını şekillendirebilirler.  Çölde yaşayan akrepler bu radar sistemi sayesinde çok uzak mesafedeki karıncaların bile ayak seslerini algılar ve karıncanın hangi yönde olduğunu nerede olduğunu hatta mesafesini her şeyi ile hesaplar ve buna göre kurbanına yönelir. Akrepler farklı renklerde olabilirler, renkleri beslenmelerine ve yaşadıkları ortama bağlı olarak değişkenlik gösterir. Sarımtrak, siyah veya kırmızı renkte akrepler çoğunluktadır. Genç akrepler ise genellikle beyaz renktedirler.

Biyolojisi

Parazitlenmezler, hastalık bulaştırmazlar, böceklere saldırır ve onlarla beslenirler. Çok sayıda türü vardır, en çok türe sahip böceklerdendir. Yapıları ve boyları türlerine göre değişkenlik gösterir. Bazıları insanı sokar ve zehirler. Kol, omuz, yüz , ayak ya da omuzdan sokarlar. Loş karanlık ve nemli yerlerine yuvalanmaktan hoşlanırlar.

Akrep Zehirlenmesi Belirtileri

Sokulan yerde yanma olur , ağrı başlar, kaşınır ve şişme olur, titreme ve bitkinlik hasıl olur. Nabız artar ve soğuk soğuk  terleme görülür, ısırılan yerde birbirlerine yakın iki noktacık görülür.

Kontrol Önlemleri

Isırılan yer hızla ve ağza mümkünse süt alınarak emilir,  kesici bir alet yardımıyla ısırılan nokta çizilir ve kan akıtılır. Yaraya amonyak sürülür ve doktora getirilir. Bina içine ve ürediği yerlere kalıcı etkili ilaçlama yapılır.

Akreplerde diğer hayvan ve haşereden farklı bir yapı vardır. Akreplerde baş bölgesinde2 adet iri gözleri var ve vücudunun yan kısımlarında ise simetrik olarak 4 çift gözleri daha bulunur. Akrepler ile mücadele hem çok tehlikeli hem de çok zordur. Akrepleri yok etmek için mutlaka ilaçlama firması ile çalışın.

Akrepler milyonlarca yıldır insanlar ve diğer canlılar için tehlike oluşturmaktadır. Akrepler çok dirençli bir vücut yapısına sahiptirler. Akrepler en soğuk havalara ve en sıcak havalarda dahi yaşarlar. Bilim adamlarının yaptığı bir araştırmadaakrepleri buzdolabında dondurup belli zaman sonra çıkarıldıktan sonra akreplerin hala yaşadığını görmüşler. Çok soğuk olan iklimlerde yaşayan akreplerin yanı sıra kızgın kumlarda çöllerde yaşayan akreplerde mevcuttur.

Akrepler daha çok yağışlı havalarda ortaya çıkarlar. Çünkü akrepler yaşam alanı olarak toprak altında yuvalanıp orda yaşamayı tercih ederler. Akreplerin,yuvaları yağmur yağdığı zaman su ile dolar bu yüzden akrepleryuvalarından çıkarak güvenli bir yer aramaya başlarlar. İşte bu durumda akrepler insanların yaşam alanlarına gelerek insanlar için tehlikeli olurlar.

Türkiye’nin iklim şartlarına bakılırsa ilkbahar ve sonbahar mevsiminde ki yağışlardan dolayı akreplerin daha çok evlerimize geldiğini görürüz. Akreplerdışarıda taş altlarında, duvar yarıklarında, beton bloklar altında ve ağaç kabukları içinde bulunurlar.

Akrepler ile mücadele etmek gerçekten oldukça zordur, bir akrep gördüğünüz zaman onu öldürmeniz, bataklığı kuruttuğunuz anlamına gelmez.  Akrep ile mücadelede mutlak olarak profesyonel bir işletme ile anlaşmanız lazım





Tıkla Ara
0 850 255 17 52
Whatsapp
Danışma