Amerikan Hamam Böceği

5/5 - (1 vote)
Amerikan Hamam Böceği
Amerikan Hamam Böceği

Amerikan Hamam Böceği

Amerikan hamam böceği renk ve yapı olarak diğer hamam böceğitürlerinden farklıdırlar.Amerikan hamam böcekleri vücut boyları 3 – 5 cm kadar olup renkleri kırmızı veya sarıdır. Boy olarak kendi türleri içinde en büyük yapıya sahiptir. konutlarda genellikle toplu halde bulunurlar. Ferdi olarak yaşamayı sevmezler. Amerikan hamam böceği tahmini olarak 1,5 yıl kadar ömürleri var ve evlerde kazan dairesi, bodrum, depo, çatı arasında, banyo, lavabo, mutfak gibi konutların genelinde bulunurlar. Evde gıda maddeleri üzerinden beslenir. Bu haşere grubu çok pis olup evlerimize çok miktarda mikrop taşır.

Amerikan hamam böceği daha çok geceleri beslenir, gündüzleri ise pasif olarak kenar kuytu bölgelerde dinlenirler. Yumurtalarını besinin bol bulunduğu alanlardaki çatlaklara, duvar diplerine, atık su akarlarına ve evlerin kenar kuytu bölgelerine yaparlar.
Amerikan hamam böceği yumurtasını paketler halinde ve her pakette 25’ye yakın yumurta olacak şekilde bırakırlar.

Amerikan hamam böceği insanlara birçok hastalık bulaştırır. Bu hastalıklar genelde insanlara yıkanmadan yenen sebze ve meyvelerle bulaşır. Çünkü amerikan hamam böcekleri kanalizasyon ve pis sulardan konutlarımıza geldiği için dış ortamdaki bütün mikrobu evlerimize taşır.

Amerikan hamam böcekleriyle mücadele diğer hamam böcekleri ile aynıdır. Bu böcekler ile yapılan mücadele de jel ve benzeri ilaçlar kullanıldığı gibi sıvı ve diğer ilaçlarda etkili olur, kokulu ve kokusuz ilaçlamaya uygundur.

Amerikan hamam böceği ilaçlaması için mutlaka bizden bilgi ve yardım alın. Çünkü amerikan hamam böcekleri çok çabuk üreyen ve çok çabuk çoğalan haşeredir. Bu böcekler ölüm esnasında dahi yumurta bırakacak kadar sağlam bünyeye sahiptir. Bu bakımdan amerikan hamam böceği ve bu gurubun üyeleri için periyodik ilaçlama mutlaka şarttır.

Yaşadığı ortam ve yerlerin iyi araştırılması ve profesyonel bir servis tarafından mücadelesi gerekir. Kalıcı etkili ensektisit kullanılır.

HAMAM BÖCEĞİ İLE MÜCADELE
Hamam böceği ile mücadele çok önemlidir. Hamamböceği çok çabuk üreyen ve birçok hastalık bulaştıran bir haşere olduğu için bunlar ile mücadele şarttır. Hamam böceği ilaçlama işi çok önemlidir. Hamam böceği ilaçlandığı zaman ilaçlar yumurtaya kesinlikle etki yapmaz. Bu bakımdan hamamböceği ilaçlaması 20 – 24 gün sonra tekrarlanmalı çünkü hamamböceği yavruları takriben 15 gün sonra yumurtadan çıkar. Hamamböceği sorunu elle öldürmekle çözülmez. Hamamböcekleri insanlara birçok hastalığı bulaştırdığı için bir an önce müdahale edilmedir. Hamamböceği (kalorifer böceği) ile mücadele için mutlaka ilaçlama firması ile irtibat sağlayın. İlaçlama sektöründe konusunda uzman olan firmamız 7 gün 24 saat kesintisiz hizmetinizdedir.

HAMAMBÖCEĞİ (KALORİFER BÖCEĞİ ) İLE İLGİLİ SORULAR

1 – HAMAM BÖCEKLERİ NE YER?
Hamam böceği açıkta bulunan her türlü yiyeceği tüketirler. Hamam böceği,böcek ve haşere ölmüş her böceği yer. Hamamböceği beslenmesini genellikle gece yapar. Evlerimizde hamam böcekleri aynı zamanda giyeceklerimizi de kemirerek zarar verirler. Hamamböceklerinin evin dışında, ormanda yaşayanları organik besinleri tüketirler.

2 – HAMAM BÖCEĞİ NASIL ÇOĞALIR?
Hamamböcekleri yumurta ile çoğalırlar.Hamamböceği ömründe 1 defa çiftleşir.Hamamböceği bu çiftleşmeden sonra her yıl 4- 5 defa yumurta bırakır ve her defasında 100’lerce yumurta bırakır. Hamam böceği yumurtasını evlerde kuytu yerlere, duvarlardaki yarık ve çatlaklara bırakır. Hamamböceği yavrusu yumurtadan yaklaşık 15 – 18 gün sonra çıkar. Bu bakımdan çok çabuk çoğalırlar.

3 – HAMAM BÖCEĞİ YAŞAM ALANI NERELERDİR?
Hamamböceği doğada ormanlık alanlarda nemli ortamlarda bulunur.Evimizde isehamam böceği lavabo altlarında, evin mutfağında, evin bodrumunda, çatı katlarında hatta yatak odalarına kadar her mekanda bulunurlar.

4 – HAMAM BÖCEĞİ HANGİ HASTALIĞI TAŞIR?
Hamamböceği insana bir çok hastalık taşır bu hastalık taşıması genellikle besinlerden olur.Hamam böceği ısırdığı besinlerin ve yiyeceklerin üzerine bıraktıkları ağız salgıları,dışkıları ve yumurtaları ile insanlara hastalık mikroplarını bulaştırırlar.
Hamamböceği şu hastalıkları insana taşır.
Gıda zehirlenmeleri
Verem mikrobu
Hepatit virüsü

Dizanteri ve benzeri birçok hastalığı bulaştıran bu haşereler insanlar için çok tehlikelidirler.

5 – HAMAMBÖCEĞİ NE KADAR YAŞAR?
Hamamböcekleri yaklaşık olarak 2 – 2,5 yıl kadar yaşarlar. Hamamböceklerinin sürekli ürediğini düşünürsek ortamda sürekli yavru olur. Hamamböceğinin yaşam koşulları ve mücadele yöntemleri hamamböceğinin ömrünü belirler.

6- HAMAMBÖCEĞİ NE ZAMAN GÖRÜLÜR?
Hamamböceğine her mevsim rastlanır. Yaşam koşulları ne olursa olsunhamamböceğini görmek mümkündür. İster yaz ister kış 7 gün 24 saat rastlanılabilir. Hamamböceği görüldüğü zaman mutlaka ilaçlama şirketimize müracaat edin. Biz ilaçlama şirketi olarak size böceksiz rahat bir yaşam ortamı sunalım.

7- HAMAMBÖCEĞİ ÜZERİNDE GEZİNDİĞİ YİYECEKLERE ZARARLARI NELER OLUR?
Hamamböceği üzerinde gezindiği ve besinlerden yiyerek tükettiği yiyecekleri bozarlar.Hamamböceği birçok yiyeceği ve içecekten beslendiklerinde geriye bıraktıkları artıklardan dolayı bu besinleri bozarlar. Gıda zehirlenmelerin birçoğu bu haşerelerden kaynaklanır.

8- HAMAM BÖCEĞİ İLAÇLAMADA HANGİ İLAÇLAR KULLANILIR?
Hamam böceği ilaçlamada böceğin yoğunluğuna bağlı olarak farklı ilaçlar kullanılır. Hamamböceğiyoğunluğu az ise jel ilaçlar kullanılır. Fakat böcek yoğunluğu fazla ise sıvı ilaçlar kullanılarak bu haşereye kesin çözüm bulunur.

9- HAMAM BÖCEĞİ İLAÇLAMADA UYULMASI GEREKEN ÖNEMLİ KURALLAR NELERDİR?
a) Böceğin türüne ve yoğunluğuna göre ilaçlar kullanılmalı
b) İlaçlama mutlaka yasal ilaçlama servisine yaptırılmalı
c) İlaçlama servisinin kullandığı ilaçlar Sağlık Bakanlığı onaylı olmalı
d) İlaçlamayı yapan elemanın işin eğitimini almış olması gerekir
e) İlaçlama hakkında mutlaka gelen elemandan bilgi alın
f) İlaçlamalar mutlaka periyodik yapılmalı
g) İlaçlama yapıldıktan sonra kesinlikle ilaçlar yüzeylerden silinmemeli
h) Yapılan jel ilaçlamalar ve katı ilaçlara kesinlikle elle dokunmamak gerekir.

10 – HAMAM BÖCEĞİ VE KALORİFER BÖCEĞİ İNSANI ISIRIR MI?
Hamamböceği (kalorifer böceği) kan ile beslenmediği için herhangi bir şekilde insanı ısırmazlar. Hamamböceği (kalorifer böceği) vücudundaki algılayıcılar ile insanın nefes alışından tutundan hareketlerine kadar her şeyi algılarlar ve bunu tehlikeli olarak görürler bu bakımdan insana pek yaklaşıp ısırmazlar. Hamamböceği insana birçok hastalık bulaştırdığı için mutlaka bu haşereler ile mücadele edilmeli. Bilgi almak için Böcekilaçlama servisimize başvurabilirsiniz.




Tıkla Ara
0 850 255 17 52
Whatsapp
Danışma