Kulağa Kaçan

Rate this post
kulağa kaçan böceği fotoğrafı ilaçlama ilacı
www.istanbulilaclama.com

Kulağa Kaçan

Kulağa kaçan böceği yapı olarak diğer haşerelerden oldukça farklılık gösterir.  Kulağa kaçan böceği rahatlıkla tanınacak özeliklere sahiptir. Kulağakaçan böceği yapı olarak kafası küçük karnı ise büyük bir haşeredir. Kulağakaçan böceğinde 6 adet ayak vardır ve kafasının hemen ön tarafında 1 çift büyük anteni ile  1çift te ufak antenleri mevcuttur.
Kulağakaçan böceğini kuyruğunda ise bir çift kıskaç vardır. Kulağa kaçan böceği nin bedenleri üzerinde bir çift kanat taşısalar da uçamazlar.  Kulağakaçanlar beslenmelerine ve yaşadıkları ortamın nem durumuna, doğal yapısına ve bitki örtüsüne göre  farklı boy ve yapıda olabilmektedirler. Bir kulağa kaçan böceği nin boyu ortalama 5 cm kadardır fakat çok farklı boylarda olan türleri de mevcuttur. Kulağakaçanlar beslenme olarak otçul böceklerdir, et ile beslenmezler. Bitkilerin taze bölümlerinden, yapraklarından, meyvelerini yiyerek beslenirler, meyve ve sebzelerimize, bitkilerimize , bağ bahçe ve tarlalara zarar verirler. Bu da çiftçilikle geçimini sağlayan  insanlar için hiç olumlu bir durum değildir. Kulağakaçan böceği gündüz veya gece fark etmez hareketlidir, diğer çoğu haşere gibi dolaşmak ve gıda aramak için geceyi beklemezler.

Kulağa kaçan evlerimize meyve sebze poşetlerinden, balkondan veya bina dış duvarından gelebilir. Kulağakaçan böceği üzerinde yaşadığı bitki ve yaşadığı ortama bağlı olarak farklı renklerdedir. Genellikle kızıl, kahverengi, siyah veya sarımsı bir renktedir.

Kulağa kaçan böcekleri ayrıca besin olarak böcek ölülerini de yerler ve diğer canlıların leşlerinden de faydalanabilirler. Hatta bazen ufak börtü böcek gibi ufak böcekleri yakalayıp onları da kıskaçları ile sıkıp öldürüp yerler. Kulağa kaçan böcekleri insanlar için de tehlikeli haşerelerdir. Uyku anında insanların burnuna, ağzına ve kulağına girebilir. Kulağakaçan ismini de buradan almıştır.

Kulağa kaçan böceği ilaçlaması jel ilaçlama yöntemi ile diğer ilaçlar faya vermez. Kulağa kaçan böcceği ilaçlamasında sıvı ilaçlama yapılmalı, uygun ekipman, uygun formülasyon ve tecrübeli personel olmalıdır.

Seri hareket ederler, diğer böceklerin ölüleri ile beslenebilir, hayvan leşlerinden faydalanabilirler.

KULAĞAKAÇAN BÖCEĞİ İLE ALAKALI SORU VE CEVAPLAR:

I- KULAĞAKAÇAN BÖCEKLERİ NE İLE BESLENİRLER?
Kulağakaçan beslenmesinde genellikle bitkiseldir. Bitkilerin yaprakları, taze aksanlarını ve bitki meyveleri ile beslenir. Kulağakaçan böceği ayrıca böcek ve ölmüş hayvan etinden de yerler. İlaçlama servisimize başvurunuz.

II- KULAĞAKAÇAN BÖCEĞİ İNSANA ZARAR VERİR Mİ ?
Kulağakaçan haşereleri insanlar uyurken insanların burun ağız ve kulaklarına girip zarar verirler. İlaçlama servisimize başvurunuz.

III – KULAĞAKAÇAN BÖCEĞİ BULUNDUKLARI YERLER NERELERDİR ?
Kulağakaçan yeşil bitkilerin bol olduğu yerlerde yaşarlar. Kulağakaçan böcekleri ilkbahar ve yaz aylarında aktif iken kışları ağaç kovuğunda geçirirler. İlaçlama servisimize başvurunuz.

IV – KULAĞAKAÇAN BÖCEĞİ İNSANA NE ZAMAN ZARAR VERİR?
Kulağakaçan bu böcekler insanlar uyurken insanların ağız, burun ve kulağına kaçarlar. Aynı zamanda kulağakaçan böcekleri evdeki saksılara ve bahçemizdeki meyve ve sebzelere zarar verir.

V – KULAĞA KAÇAN BÖCEĞİNİN İLAÇLAMASI NASIL YAPILMALIDIR ?

Sıvı ilaçlama yapılmalı, jel veya ablet kullanımı ile zaman kaybedilmemelidir. Uygun formülasyon ile hazırlanmış ilaç , tecrübeli personel tarafından ortama uygulanmalıdır.

VI – KULAĞAKAÇAN BÖCEĞİNİ NASIL TANIYABİLİRİZ  ?
Kulağakaçan böceğiNDE  1 çift büyük 1 çift küçük anten vardır ve aynı zamanda kuyruk kısmında iki adet kıskaç bulunur.




Tıkla Ara
0 850 255 17 52
Whatsapp
Danışma