Lağım Faresi

Lağım Faresi

5/5 - (17 votes)

Yetişkin lağım faresi kuyruğu hariç 16-25 cm boyunda ve 200-480 gr ağırlığındadır.

 

Kısa ve küt burunlu, küçük kulaklara ve patlak gözlere sahip  olan, kaba tüyleri kahverengi siyah , karın bölgesi gri beyaz arasında bir renktedir.

 

Lağım fareleri genellikle lağım sistemi, apartmanların kömürlükve alt katları ile depolarında, bina dışında ise akarsu kenarlarında, yol boyunca toprak alarda, çöp yığınlarında yuvalar yaparlar ve buralarda yaşarlar.

 

Yetişkin lağım faresi dışkıları iki ucu küt kapsül şeklinde ve 1.5-2 cm uzunluğunda olabilir. Yavrular lağım fareleri 2-6 ay kadar zamanda yetişkin hale gelir, 1 yıl kadar yaşarlar.

 

Lağım faresi boyut olarak fare türleri arasında en iri olan ve en çok mikrop taşıyanlardandır.

 

Lağım fareleri meraklıdır. Onlar ortamdaki hemen hemen her eşyanın yerini bir şekilde bilirler. Ortamdaki değişiklikleri algılayabilir ve taşıyabilecekleri eşyaları incelemek üzere yer değiştirebilirler.

 

Lağım farelerinin çok keskin koku alma duyuları vardır bu sebeple onları yakalamak veya etkisiz hale getirmek için uygulayacağınız donanımlarda insan kokusunu aldıklarında asla o malzemeye yaklaşmazlar.

 

Lağım faresinin  bir mekana öncelikle gelme sebebi her zaman gıda değildir. Güvenli bir yerde bulunma ve saklanma içgüdüleri de oldukça baskın bir davranıştır. Bazen onları görüntülemek yada yakalamak üzere çok dikkat çekici ve cezbedici bir gıda koyduğunuzda ona ilgi göstermediklerini fark edebilirsiniz. Bununla beraber kapalı bir kutu yada alana ise geldiklerini görebilirsiniz.

 

 

Lağım Faresi İnsana Zarar Verir Mi ?

Lağım Faresi Insana Zarar Verir Mi

 

Lağım Faresi, insanları ısırarak, yiyecekleri kirleterek ve hastalıkları bulaştırarak doğrudan ve dolaylı olarak insanlar zarar verirler.

 

Geçmiş Tarihlerde hıyarcıklı veba, leptospiroz, tularemi, benekli ateş, Hantavirüs, tifüs, salmonella,  gıda zehirlenmesi, bulaşıcı sarılık ve diğerleri gibi ciddi hastalıkları taşır ve bulaştırırlar.

 

Lağım fareleri insan yaşam alanlarına yakın yaşamaya oldukça alışmış ve bu şekilde yaşamayı tercih eden bir zararlıdır. Özellikle insan yaşam alanları ve çevresinde gıdaya ve besine kolay ulaştıkları için sağlığımız açısında her zaman tehdit olabilirler.

 

Hızlı üreme oranları sebebiyle aynı zamanda oldukça istilacı bir canlı türüdür. Sürekli kemirmek süretiyle sahip olduğumuz hemen hemen her türlü eşyaya zarar verebilirler.

 

Her türlü gıda kokusu gibi Süt kokusu da onları oldukça cezbettiği için bebekleri beşiklerinde ısırdıkları bilinmektedir.

 

Aynı zamanda insanları ve özellikle yumuşak dokuları uyku esnasında kemirdikleri de bilinmektedir. Ağızlarından çıkan bir salgı bir nevi anestezi gibi uyuşmayı sağlar ve ısırdıkları süreç daha az dikkat çekici olur.

 

Lağım Faresi Nasıl Öldürülür ?

Lağım Faresi Nasıl öldürülür

 

Lağım faresini öldürmek için istanbulilaclama.com haşere uzmanları olarak etkili ilaçlama tekniklerini ve doğru fare zehirlerini kullanıyoruz. Aynı zamanda mekan türüne uygun lağım faresi ilaçlama hizmeti sunmakta diğer canlıların sağlığı açısında çok önemlidir.

 

Lağım fareleri mutfak, kiler yada ambalajlama alanlarında ise canlı yakalama istasyonları veya yapışkan lağım faresi bantları ile onları etkisiz hale getiriyoruz.

 

Genellikle lağım faresi zehirinden diğer canlıları korumak maksadıyla lağım faresi istasyonları kullanarak onları etkisiz hale getiriyoruz.

 

Lağım faresi istasyonlarının  içine iç alan, dış alan yada ıslak ortam türüne göre fare zehiri pastası yada mum blok zehiri kullanıyoruz. Böylece cezbedici edici etkisi olan bu zehirleri tüketen fare ölüyor ve etkisiz hale geliyor.

 

Unutulmamalıdır ki lağım farelerini öldürmek ve zehirlerini kullanmak çok tehlikelidir. İstanbulilaclama.com firması olarak Sağlık Bakanlığı ruhsatlı şekilde onlar mücadele ediyor ve diğer canlıları koruyoruz.

 

Lağım faresi ilaçlama hizmetinde kullandığımız ilaçlar doğru yöntemlerle kullanılmadığı takdirde onlar tarafından tüketilmez ve sorun dahada büyümeye devam edebilir. Her zaman için bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Lağım Faresi Nasıl Uzaklaştırılır ?

Lağım Faresi Nasıl Uzaklaştırılır

 

Lağım fareleriyle kimse yaşamak istemez. Onları evlerimizin veya işyerimizin çevresinde görmek bil oldukça tedirgin edici bir durumdur. Sizlere lağım faresi nasıl uzaklaştırılır?, ne gibi kontroller yapılmalı ve nasıl tedbir alınmalı sorularını açıklayarak cevaplamaya çalışacağız.

 

  1. Evinizi kontrol edin

Fareleri uzak tutabilmek için nereden geldiklerini ve içeri girebilecekleri alanları tamamen tespit etmeniz gerekir.

 

Öncelikle evinizin dış kısmını dikkatlice kontrol edin. Hasarlı kanalizasyon gider bağlantıları, garaj kapınızdaki çatlaklar, havalandırma deliklerinin etrafındaki boşluklar ve temeldeki boşlukları özellikle kontrol edin ve onarın.

 

Evin içindeki havalandırma deliklerine, gider giriş-çıkış alanlarına, cihaz hatları ve diğer potansiyel erişim sağlayacakları noktaları kontrol edin.

 

Evinizin içindeki ve dışındaki belirttiğimiz hususlara dikkat ederek lağım farelerini uzaklaştırabilirsiniz.

 

  1. Boşlukları Kapatın

Lağım farelerinin evinize girmek için büyük giriş noktalarına ihtiyacı yoktur. Başparmağınızı sokabileceğiniz herhangi bir delikten giriş yapabilirler. Bunu akılda tutarak, iç veya dış duvarlarınızdaki boşlukları kapatın.

 

Kalıcı sonuçlar için bu boşlukları çimento vb gibi sağlam malzemelerle doldurmayı deneyin.  Böylece onlarım evinize girişini engellemiş ve uzak tutmuş olursunuz.

 

  1. Temizlik yapın

Lağım fareleri saklanabilecekleri yerleri çok severler ve bu sebeple evinize yada binanıza yönelirler. Onları yaşam alanınızdan uzak tutmak için evinizin içindeki ve çevresinde dağınık durak eşyaları düzenleyin ve gereksiz olanları çöpe atın.

 

Çöp alanlarını temiz ve düzenli tutun. Böylece onları uzaklaştırabilir ve gelmelerini engelleyebilirsiniz.

 

  1. Profesyonel Lağım faresi ilaçlama hizmeti alın.

Ev, bina, otopark, sığınaklarınızın içinde yada çevresinde lağım fareleri görüyorsanız yada onları uzaklaştırmak istiyorsanız alacağınız en etkili tedbir profesyonel ilaçlama hizmeti almaktır. Böylece herzaman için onları uzak tutabilir ve yaklaşanları yada giriş yapanları etkisiz hale getirebilirsiniz.

İstanbulilaclama.com haşere uzmanları lağım farelerini mülkünüzden uzak tutmak için sizlere her türlü profesyonel desteği sunmaya hazırdır.

 

Lağım Faresi Pisliği

lağım faresi pisliği

 

Evde veya işyerinde lağım faresi pisliği bulmak istila belirtisidir. Genellikle çöp yığınları çevresinde, brina ve oda köşelerinde, çatı katlarında vb. alanlarda dışkıları görebilirsiniz.

 

Lağım farelerinin dışkıları künt, oval bir uca sahip dikdörtgenimsi bir görüntüsü vardır. Pisliğin uzunluğu 2 cm civarındadır. Diğer farelerin dışkıları daha küçük ve daha sivri uçludur.

 

Lağım fareleri dışkıları oldukça tehlikelidir. Tehlikeli hastalıkları temas yada solunma yoluyla bulaştırabilirler. İdrarlarını ve dışkılarını yaptıkları alanlarda toz kalkmasına müsaade etmemeli ve çıplak elle asla müdahale edilmemelidir.

 

Tifüs, leptospiroz ve salmonelloz, Veba ve hantavirüs onlarının dışkılarından bulaşabilen hastalıklarından bazılarıdır.

 

Atıkları temizlerken mutlaka aşağıdaki adımlara dikkat edilmelidir.

 

  Atıklarla doğrudan temastan kaçınmak için kauçuk, lateks veya vinil eldiven takılmalı ve koruyucu giysiler kullanılmalıdır.

 

–  Potansiyel olarak enfekte olmuş herhangi bir materyali dikkatlice atın ve bol miktarda dezenfektan kullanın.

 

–  Enfekte toz parçacıklarını havaya kaldırabileceğinden dışkıları süpürmeyin veya elektirikli süpürge kullanmayın.

 

Lağım Faresi Klozetten Çıkar Mı?

 

Lağım Faresi Klozetten Çıkar Mı

 

Lağım fareleri Klozetten veya tuvaletten çıkabilir. Bu durum aynı zamanda istanbulilaclama.com fare uzmanlarımıza sık ulaşan bir destek talebidir.

 

Klozetten veya tuvaletten çıkan lağım fareleriyle genellikle giriş kat veya müstakil yapılarda daha çok karşılaşırız. Bunun sebebi bu yapıların ana kanalizasyon giderlerine daha yakın olması ve giderlerin onların girişine izin verecek uzunlukta olmasıdır. Bunun sebebi daha üst katlarda da buna benzer destek talepleri aldığımız durumlar yaşanmıştır.

 

Lağım farelerinin gider hatlarından evlere girişini engellemek için ;

 

–  Tek yönlü çek valfe sahip tesisat boruları takılabilir.

 

–  gider giriş ve çıkışlarına muhafaza kapakları takılabilir.

 

–  Gider içi, ev içi ve çevresinde profesyonel lağım faresi ilaçlaması yapılabilir.

 

 

Lağım Faresi Ne Yer?

Lağım Faresi Ne Yer

 

Lağım faresi toplayıcı olarak olarak yaşar, yani bir çok farklı türdeki gıda ile beslenebilir. Bir lağım faresinin midesi incelendiğinde 4000 den fazla farklı ürün tükettiği ortaya çıktı. Bu yetenekleri sayesinde dünyanın hemen hemen her noktasına yayılabilmişlerdir.

 

lağım fareleri şehirlerde büyük ölçüde atık insan gıdalarıyla yaşarlar. Bununla birlikte kiler veya dolaplarda bulunan hazır gıdalarla da beslenebilirler.

 

Kentsel alanlardan uzakta lağım fareleri elde edebilecekleri protein kaynaklarının yanı sıra çeşitli bitkileri de yerler. Lağım farelerinin balık yakaladığı, kertenkeleleri, kümes hayvanlarını ve diğer küçük fareleri avladığı bilinmektedir.

 

Lağım Faresi Zehiri

 

Lağım Faresi Zehiri

 

Lağım faresi zehiri olarak 2 farklı ve etkili ilaç kullanmaktayız. Bunlardan ilki fare pastası dediğimiz daha yumuşak kıvamlı ve aroması yüksek olan etkiside lağım fareleri için oldukça güçlü olan zehirdir.

 

Diğeri ise mum block olarak ifade ettiğimiz daha sert bir yapıya sahip olan ve genellikle su ile teması olabilecek alanlarda kullandığımız bir üründür. Bu ürün suya temas ettiğinde dağılmaz ve böylece uzun süre boyunca fareleri cezbederek onları etkisiz hale getirebilir.

 

Lağım Faresi pastası olarak belirttiğimiz ürün su ile temasında parçalanabilir ve dağılabilir. Bu durumda kullanıldığı alana göre mutlaka kontrol edilmeli ve gerektiğinde yenisi il değiştirilmelidir.

 

Lağım faresi zehirlerinin genel çalışma mantığı şu şekildedir. Bu zehri yiyen lağım fareleri rahatsızlanmaya başladığında kendisini en güvende hissettiği  kanalizasyon veya dereye ulaşmaya çalışır ve ortamı terk eder. Zehir kanın pıhtılaşmasına sebep olur ve ölüm gerçekleşir. Bu sebeple herhangi koku yada kan vb. durum oluşmaz.

 

Fare İlaçlama

fare ilaçlama

 

Fare ilaçlama hizmetleri profesyonellik ve tecrübe gerektirir. Öncelikle ortamdaki doğru fare türünün tespit edilmesi gerekir. Sonrasında belirlenen fare türüne ve ortamın türüne uygun tuzaklar ve fare zehirleri kullanılmalıdır.

 

istanbulilaclama.com olarak en fazla ilaçladığımız fare türü lağım faresidir. lağım fareleri malzeme hasarı ve insan sağlığını tehdit açısından en riskli fare türü olarak kabul görmektedir.

 

Farelerden kurtulmak ve fare ilaçlama hizmetleri hakkında daha fazla bilgi almak için mutlaka tıklayınız: Fare ilaçlama

 

Sıkça Sorulan Sorular

Lağım faresi çamaşır suyundan etkilenir mi?

Lağım fareleri memeli canlılardır ve akciğer solunumu yaparlar. Çamaşır suyu onlara rahatsızlık verse de kanalizasyon ve gider içinde yoğunluğu seyrelmekte ve sıkıntı oluşturmamaktadır. onların vücutları lağım içinde birçok kimyasal ve ürüne karşı dirençli hale gelmektedir.

lağım faresi sesi nasıldır?

Lağım faresi nerede yaşar?

Onlar vahşi doğada ormanlarda, toprak alanların içinde yaşarken, aynı zamanda şehirlerde insan yaşamına yakın ve aynı bölgede yaşarlar. şehirlerde genellikle kanalizasyon içinde, bina otopark, bodrum veya bahçelerinde yaşayabilirler.

Lağım faresi eve girer mi?

Lağım fareleri evlere girerler. Özellikle çok hassas burunları ile yemek ve gıda kokularını alarak evlerimize girmek isterler.

Lağım faresi neden gelir?

lağım fareleri beslenme, su ve barınma ihtiyacını daha kolay karşılamak üzere yaşam alanlarımıza ve işyerlerimize gelirler.

Lağım faresi pisliği nasıldır?

Lağım farelerinin pisliği yaklaşık 2 cm büyüklüğünde, siyah,uçları oval dikdörtgene benzer.

 




Tıkla Ara
0 850 255 17 52
Whatsapp
Danışma