Sinek türü olup ağız kısımlarında iğne bulunan bir canlıdır.
Sivrisinekler dünyanın her yerinde yaşayabilen kanatlı, eklem bacaklılara ait bir türdür. Sivrisinekler yapısal olarak ince ve narin bir yapıya sahiptirler. Sivrisinekler baş, göğüs ve karın olmak üzere toplam üç bölümden oluşurlar. Baş kısımlarında yönlerini bulabilmelerini sağlayan iki adet antenleri, göğüs bölümüne bağlı altı adet uzunca ayakları vardır. Sivrisineklerin nefes almaları kuyruktaki solunum tüpleri aracılığı ile olmaktadır.
Sivri Sinek Zararları; Sivrisinek kan emdiği için kan yoluyla; Sarı Humma, Fil hastalığı, beyin iltihabı, sıtma hastalığını bulaştırabilir.
Bu canlı daha çok geceleri hareket etmektedirler. Gündüzleri ise dinlenirler.
Sivrisinek, yaşamak için bol ağaçlık, yeşillik alanları, hayvan barınağı, bataklık, lağım, gibi yerleri seçer. Sivrisinek yaşadığı alanlarda insanlara oldukça rahatsızlık verir. Sivrisinek ilaçlamasının periyodik olarak yapılması gerekir.
Sivrisinek nasıl beslenir?
Sivrisineklerin erkekleri meyve özleri ile dişileri insan ve hayvan kanı emerek beslenme sağlar. Sivrisinek, şekerli ve karbonhidratlı besinlere de oldukça ilgi duyar. Uçarken bu besinlerin kokularını alır, açıktaki gıdalara konarak beslenme sağlar. Dişi sinekler yumurta bırakabilmek için kan emmeye ihtiyaç duyarlar.
Sivrisineklerden bulaşan hastalıklar hangileridir?
Sivrisinek birçok hastalık mikrobunu üzerinde taşır. Üzerine konduğu meyve ve sebzelere mikroplarını bırakır. Bu şekilde mikroplar değişik alanlara dağılır. Kan emen dişi sivrisinekler, insandan insana hastalıkları yayarlar. Sivrisinekten bulaşan hastalıklar, sıtma, fil hastalığı, şark çıbanı, kolera, dizanteri, alerjik hastalıklardır.
Sivrisineklerden bireysel olarak yapacağımız ilaçlamadan bulunan alan ve ortamlara göre kurtulmak kolay olmayacak, yapılan işlemler net sonuç vermeyecektir. Sağlığınıza ve çevrenize zarar vermeden uzman sivrisinek ilaçlama ekiplerinden destek almanız gerekmektedir.
İlaçlama firması olarak deneyimli personeliyle sizin her zaman yanınızdayız.