Tahta kurtları çoğunlukla serin ve rutubetli iklim şartlarında görülen, her türlü ağaç malzemeye (mobilya, merdiven, sanat eserler, çatı, direk) arız olan böcekler olup verdikleri zararları çok sonra fark edilen böceklerdir.
Ergin tahta kurdu koyu kırmızımsı ile siyahımsı kahverengidir. Vücudun ventral kısımları ile bacaklar kirli sarı renkli, ince ve kısa kıllarla örtülüdür. Larvalar 7 mm boyunda sarımsı beyaz renkte, vücut “C” şeklinde, başları sarımsı kahve renkte, çeneleri koyudur. Tahtakurdu ,genelde geç ilkbahar ve erken yazda ortaya çıkar. Dişi tahtakurdu çiftleştikten sonra yumurtalarını odunların çatlak ve yarıkları, pürüzlü yüzeyler ve kendilerinin çıkış delikleri içine bırakırlar. Ergin dişiler tarafından yumurtanın üzerine konulan bir madde sayesinde odun dokusunda ayrışmalar meydana gelir, odunun hücre duvarları bozulur ve odunda parçalanmalar görülür.Rutubetli ve kısmen çürümüş odunlar daha çok saldırıya uğramaktadır.
Tahta Kurdu ilaçlama , Tahta kurdunun ortaya çıkabilmesi için 2 yıldan daha fazla zamana gerek vardır.
ilçe ve semtlerinde daha çok görülmektedir.
Tahta Kurdu ilaçlama , Uzman kişiler tarafından yapılan ilaçlama etkili olmaktadır. Yeni jenerasyon insektisitler kullanılarak yapılan tahta kurdu ilaçlama uygulamalarımızda kesin çözüm alıyoruz.Haşere görülmeye devam eder ise 21 gün sonra tekrar gidip,ücretsiz böcek ilaçlaması yapıyoruz.